Hoeveel bescherming biedt raamfolie tegen zonlicht en uv-stralen?

De zonnefolies vanX-Wrap Groningen houden, afhankelijk van de gekozen folie, 99% van de schadelijke uv-stralen (nabije infrarood) en tot 82% van de zonnewarmteaanwinst (verre infrarood dat men als warmte voelt, maar onzichtbaar is) tegen. Raamfolies vanX-Wrap Groningen verminderen ook tot 95% van de hinderlijke schittering. Raadpleeg de informatie over onze folies voor auto’s en vlakglas en onze beveiligingsfolies.

Getinte ruiten.

Wanneer de raamfolie is aangebracht, kunnen er nog een lichte waas en/of kleine waterdruppels zichtbaar zijn. Dit is een normaal en onderdeel van het hechtingsproces, dat“uitharden” wordt genoemd. Afhankelijk van het type folie en de weersomstandigheden kan het tot 30 dagen duren voordat de folie volledig is uitgehard. Het uithardingsproces voltrekt zich langzaam omdat het water dat bij het aanbrengen is gebruikt, door de folie heen moet verdampen.

Bij gesputterde en dikke veiligheidsfolies neemt het drogen de meeste tijd in beslag en zal het langer duren voordat de eventuele waas is verdwenen. Zodra de folie droog en uitgehard is, kan het probleemloos worden gereinigd. Het beste reinigingsmiddel is een kleine hoeveelheid zeep opgelost in water. Reinig het raam en veeg het vervolgens droog met overlappende bewegingen, zoals u de buitenzijde van uw autoramen wast. U kunt de folie ook reinigen met behulp van een reguliere glasreiniger.

Producten op basis van ammoniak zijn onschadelijk voor de folie, mits slechts een redelijke hoeveelheid ervan wordt gebruikt en de folie niet doordrenkt raakt. Gebruik geen schuurmiddelen, industriële glasreinigers en/of andere hulpmiddelen voor het reinigen van ramen. Deze kunnen krassen veroorzaken in de raamfolie.

Het oppervlak van de folie is namelijk voorzien van een coating die wel krasvast maar niet krasbestendig is.

Welke beschermingsfactor (SWF) biedt raamfolie?

Folie die slechts 1% van de uv-stralen doorlaat heeft een SPF van 100. Folie die 1,5% doorlaat heeft een SPF van ongeveer 66,66 en folie die 2% doorlaat heeft een SPF van 50 (De berekening moet rekening houden met het volledige bereik van UV-A- en UV-B-straling 290-400 nanometer * IWFA education guide) De beschermingsfactor wordt officieel bepaald aan de hand van gevestigde testprotocols. Er mogen enkel beweringen worden gedaan over de beschermingsfactor als deze tests werden uitgevoerd door een erkend laboratorium.

Ik wil mijn auto wrappen.

 • Auto’s/ wagens met lakschade of schadeherstel kunnen geplakt worden zonder garantie.
  Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele lakschade na verwijdering van de aangebrachte folie.
 • Zwarte auto’s onderdelen met sinaasappel structuur kunnen niet geplakt worden.
 • Het voertuig dient 1 dag van te voren geleverd te worden dit i.v.m. het op temperatuur komen van carrosserie.
 • Auto’s ouder als 3 jaar worden uitsluitend op eigen risico geplakt.
 • Aangeleverd folie/materiaal wordt niet geplakt, uitsluitend onze eigen materialen.
 • Voertuigen dienen schoongewassen zonder wax- en vuilresten te worden aangeleverd.
 • extra schoonmaakkosten worden gefactureerd. In overleg kunnen wij de auto voor u reinigen.
 • Bij het wrappen van uw voertuig moeten de emblemen en type aanduiding worden verwijderd, deze kunnen niet altijd worden teruggeplaatst, wij kunnen tegen betaling van de emblemen en type aanduiding nieuwe bestellen en terug plaatsen.
 • De gemiddelde levensduur van de folie ligt tussen de 5 en 7 jaar.

Beschermende folie auto.

Beschermende folie auto

Paint Protection Film, afgekort PPF is een 100% transparante,onzichtbare, en zelfherstellende bescherm folie. De Film/folie beschermt het lakoppervlak tegen beschadigingen van buitenaf zoals bijvoorbeeld steenslag en krassen.

PPF Afwerking  en Voorwaarden

Lak bescherming behandeling met transparante folie is niet 100% gegarandeerd stof en vuil vrij te leveren. Het hangt van de autolak af.
Bij gebruikte auto’s kan het voorkomen dat er in lichte mate stofjes, vuiltjes of aanwezige steenslag.
oude krassen en steenslag punten zichtbaar blijven onder de PPF folie.

 

 

Language »